Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заява про тиск на АРМА

15-02-2021

Прямий тиск, який останнім часом здійснюється на АРМА та його співробітників, стає дедалі агресивнішим та чиниться більш жорсткими методами.

Тривають погрози фізичним насильством щодо керівництва та працівників АРМА, акції залякування влаштовуються безпосередньо за місцем проживання їх сімей та родичів. При цьому організатори злочинних заходів діють у виражено брутальній формі, намагаючись створити атмосферу постійного страху у професійному та приватному житті представників Агентства.

Під офісом АРМА періодично з’являються провокатори, які скандують дискредитаційні гасла та поширюють завідомо неправдиву інформацію про роботу органу.

Про діяльність АРМА серійно поширюється недостовірна та маніпулятивна інформація у ЗМІ, розповсюдження якої носить скоординований характер.

На жаль, до цієї кампанії долучаються також окремі політики, які вдаються до публічних звинувачень посадовців АРМА в незаконних діях на підставі недостовірних відомостей і нічим не підтверджених припущень.

Крім того, треті особи намагаються залякати АРМА можливістю притягнення працівників органу до кримінальної відповідальності, проведенням обшуків та іншими діями з боку правоохоронних органів.

Зайве наголошувати, що подібний вплив на державний орган зі спеціальним статусом є неприпустимим, так само, як неможливою є ефективна реалізація повноважень Агентства у таких умовах.  Якщо зацікавлені особи можуть безкарно цькувати і наражати на небезпеку державних службовців за виконання своїх законних функцій, це подає вкрай негативний сигнал для усіх, хто захищає інтереси держави.

Незважаючи на дії зловмисників, АРМА діє виключно правовими і цивілізованими методами. Агентство повністю відкрите до діалогу з правоохоронними органами, представниками ЗМІ та громадськості й за потреби готове аргументовано пояснити будь-яку ситуацію у сфері управління арештованими активами, що викликає суспільний резонанс.

Закликаємо правоохоронні органи невідкладно провести об’єктивне розслідування всіх інцидентів у рамках спланованої кампанії проти АРМА для запобігання подальшого тиску на Агентство, а також забезпечити фізичний захист його співробітників.