Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Зусиллями АРМА та бізнесу відкрито масштабне виробництво на базі арештованого підприємства

26-07-2023
Арештоване майно в Україні вже приносить користь державному бюджету та національній економіці.
Сьогодні за участі Національного агентства було запущено виробництво на арештованому підприємстві ПрАТ «Вінницяпобутхім», яке до початку повномасштабної війни було одним з лідерів національного ринку побутової хімії.
За перший рік роботи компанія-управитель - ТОВ «Крайтекс-Сервіс» - планує сплатити на користь держави 100 млн грн, а в наступні три роки обсяг щорічних виплат становитиме 300 млн грн.
 Для повноцінного відновлення роботи підприємства АРМА:
✅ знайшло управителя в умовах важкої економічної ситуації, постійних блекаутів, повної зупинки виробничих процесів та протидії з боку російських власників;
✅ сприяло збереженню й модернізації виробничих потужностей компанії;
✅ допомогло управителю у вирішенні найбільш проблемних питань, зокрема відновлення електропостачання в зимовий період, що мало критичне значення для збереження дорогого обладнання заводу;
✅ забезпечило можливість відновити виробництво товарів та наповнювати державний бюджет під час війни.
 Успішний запуск підприємства та значні інвестиції в його роботу доводять, що АРМА здатне ефективно управляти активами підсанкційних осіб (ПрАТ «Вінницяпобутхім» повністю належить російській компанії «Невська косметика») на етапі їх арешту.
«АРМА має унікальну роль в системі державних антикорупційних органів та не має аналогів в Україні» - наголосила Голова АРМА Олена Дума.