Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Зустріч АРМА та LARMO Лівії: маємо однакові завдання - повернути в державу виведені мільярди закордон

07-10-2024

 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Лівійський офіс з розшуку та управління активами (LARMO) провели зустріч для обговорення співпраці у сфері розшуку активів за кордоном.

У зустрічі взяли участь Голова АРМА Олена Дума, заступник Голови Грігол Катамадзе, а також Генеральний директор Мохамед Менслі і керівник офісу Генерального директора Юсеф Мансор Абедалла з боку LARMO. Крім того, були присутні представники департаментів з розшуку активів та міжнародної співпраці обох установ.

Під час зустрічі сторони обговорили важливість міжвідомчої співпраці для посилення боротьби з корупцією на глобальному рівні та обговорили особливості функціонування обох інституцій. АРМА презентувало розроблений Порядок реалізації арештованих активів за кордоном, що викликало значний інтерес у представників LARMO.

Лівійські колеги також поділилися цікавим аспектом роботи LARMO. Наприклад, Для ефективної роботи за кордоном в процесі розшуку і реалізації активів представники Офісу працюють у декількох посольствах Лівії за кордоном. Це дозволяє їм безпосередньо на місцях налагоджувати співпрацю та ефективно виконувати свої функції.

Ключовим предметом розмови стала підготовка до підписання міжнародної міжвідомчої угоди між відомствами. Голова АРМА Олена Дума наголосила: «Для нас це не просто формальний документ, а можливість працювати пліч-о-пліч для досягнення спільних цілей. Ми вже маємо подібні угоди з іншими країнами, зокрема з Мальтою, Румунією, Молдовою, Боснією і Герцеговиною та Казахстаном. Ці угоди довели свою ефективність, і ми проводимо регулярні онлайн-зустрічі з цими країнами, щоб поділитися нашим досвідом і знаннями».

Вона додала: «Угода, яку ми хочемо підписати, є документом, який дозволить нам працювати над новими спільними проектами, які принесуть користь як нашим агентствам, так і нашим країнам. Ми завжди відкриті до нових форматів співпраці і будемо раді підтримати будь-яку вашу ідею. Разом ми можемо досягти ще більшого».

За результатами зустрічі сторони домовилися прискорити процес підписання міжвідомчої угоди та провести зустріч між делегаціями в рамках конференції Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (CARIN), яка відбудеться у листопаді в Парижі, Франція.