Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Зустріч Голови АРМА та Посла Словаччини: активізація співпраці у виявленні та розшуку активів

17-01-2024

 

У вівторок 16 січня 2024 року відбулась зустріч Голови АРМА Олени Думи з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Й.В. паном Мареком Шафіним та економічним дипломатом паном Мартіном Блашковічем.

Голова АРМА поінформувала пана Шафіна та пана Блашковіча про роботу АРМА, основні функції та повноваження Агентства, зокрема, у частині розшуку та повернення виявлених за кордоном активів.

Нацагентство є повністю незалежною державною установою, яка за змістом й обсягом функцій і правовим статусом не має аналогів у системі українських владних органів”, - сказала Олена Дума під час зустрічі.

Крім того, очільниця АРМА наголосила на тому, що в умовах збройної агресії рф Агентство потребує на посилення співпраці з міжнародними партнерами для забезпечення сталого інституційного розвитку, удосконалення та інтенсифікації своєї діяльності. Через це учасники зустрічі наголосили на важливості обміну досвідом і кращими практиками, а Голова АРМА висловила прохання посприяти у налагодженні дієвої співпраці з аналогічним органом АРМА у Словаччині шляхом укладення Меморандуму про співпрацю.

З огляду на початок переговорного процесу щодо вступу України в ЄС, заступник Голови АРМА з питань європейської інтеграції, Надзвичайний і Повноважний Посол Грігол Катамадзе відмітив важливість словацького євроінтеграційного досвіду. Пан Катамадзе наголосив, що обидві країни мають багато спільного, а також повідомив про ініціативу запровадження спеціалізованого навчального класу для вивчення англійської мови держслужбовцями АРМА.

Своєю чергою Посол Марек Шафін пообіцяв посприяти у налагодженні довгострокових та конструктивних відносин зі словацькою стороною та наголосив на важливості обраного Україною європейського курсу. 

Наприкінці зустрічі Голова АРМА Олена Дума подякувала народу і Уряду Словаччини за стійку позицію та підтримку, яку вони надають Україні у протидії російській агресії.