Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Антон Янчук зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації

20-04-2018

Голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Антон Янчук провів зустріч з компаніями-членами Європейської Бізнес Асоціації, під час якої обговорили питання співпраці Національного агентства та бізнесу.

Очільник Національного агентства наголосив, що за змістом, обсягом функцій і правовим статусом Національне агентство не має аналогів у системі органів державної влади в Україні. Національне агентство створене «з чистого аркушу» як стовідсотковий аналог офісів з повернення та управління активами, що успішно функціонують в усіх 28 країнах-членах ЄС.

Реалізація функції Національного агентства з управління арештованим майном у тому числі залежить і від довіри та інтересу  бізнесу.

«Наша унікальність в тому, що ми з одного боку – покликані запобігати проявам корупції та злочинності, з іншого – ми є корисними для бізнесу. Оскільки створюємо новий ринок послуг – управління арештованим майном і в цьому напрямку ми залежні від бізнесу – потребуємо участі в управління фахових компаній-управителів в усіх галузях господарства, зокрема нерухомість, транспорт, сільське господарство. Саме тому ми налаштовані на розширення діалогу з представниками бізнес спільноти і розраховуємо, що такі зустрічі стануть регулярними», –  зазначив Антон Янчук.

У зустрічі взяли участь представники банківського сектору, аграрного бізнесу, юридичних компаній та консалтингового бізнесу.

Національне агентство розглядає таку зустріч як установчу і в найближчому майбутньому налаштоване продовжувати і поглиблювати розпочату співпрацю, зокрема, шляхом проведення аналогічних форумів у окремих комітетах ЄБА з подальшим перетворенням їх на регулярну комунікацію.