Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА активно працює над удосконаленням Реєстру арештованих активів: представлено план модернізації

29-08-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) здійснює системні кроки для модернізації Реєстру арештованих активів. Про це йшлося на робочій зустрічі Голови АРМА Олени Думи з представником міжнародного об'єднання компаній Intecracy group, що спеціалізується на інформаційно-комунікаційних технологіях, Юрієм Сивицьким.

Під час зустрічі команда Нацагентства представила план та технічне завдання щодо вдосконалення Реєстру арештованих активів, що передбачає впровадження низки нових функцій та можливостей ресурсу.

«Рівно рік тому АРМА відкрило доступ до Реєстру, що стало значним кроком у забезпеченні прозорості роботи Нацагентства. Однак, створений за технічним завданням 2016 року, Реєстр потребує суттєвих оновлень для відповідності сучасним вимогам та викликам», — заявила Голова АРМА Олена Дума. 

«Вдосконалення Реєстру арештованих активів є одним з наших головних пріоритетів. Ми прагнемо створити сучасний, ефективний інструмент, який забезпечить прозорість та ефективність управління арештованими активами», — вона додала. 

Серед запланованих удосконалень:

  • Створення окремого розділу з інформацією про закупівлю АРМА Військових облігацій  у національній валюті та оцінки ефективності їх управління.
  • Впровадження розділу для моніторингу міжнародної співпраці АРМА в сфері розшуку та управління арештованими активами (міжнародні міжвідомчі угоди та моніторинг стану їх виконання).
  • Додавання переліку та інформації про ухвали про зняття арештів.
  • Включення інформації про об'єкти, передані за особливою процедурою згідно зі статтею 21/1 закону в інтересах держави.

Важливим аспектом модернізації є вдосконалення користувацького інтерфейсу (UI) та досвіду користувача (UX). ІТ фахівці АРМА зосереджені на створенні інтуїтивно зрозумілого та зручного інтерфейсу, який дозволить користувачам легко орієнтуватися в системі та ефективно працювати з даними. Планується впровадження адаптивного дизайну, який забезпечить комфортну роботу з Реєстром

Особлива увага приділяється інформаційній архітектурі Реєстру. Планується працювати над оптимізацією структури даних та навігації, щоб користувачі могли швидко знаходити потрібну інформацію.

АРМА активно працює над створенням нових нормативно-правових актів та внесенням змін до спеціального законодавства, щоб забезпечити правову основу для всіх запланованих нововведень. Оновлений Реєстр арештованих активів стане потужним інструментом у боротьбі з корупцією та забезпеченні ефективного управління арештованим майном.