Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА бере участь у загальних зборах мережі BAMIN 2024 року

17-09-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжує активно працювати в межах Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (BAMIN), як член Наглядової ради. Розпочалися щорічні загальні збори, які проходять з 17 по 19 вересня в місті Охрид, Республіка Північна Македонія.

Україну на заході представляють директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції АРМА Владислав Жорницький та начальник відділу співпраці з установами повернення активів АРМА Наталія Костинчук.

Захід відкрила Джіл Томас, Голова Наглядової ради BAMIN, наголосивши на важливості посилення співпраці між країнами регіону та міжнародними партнерами для досягнення спільних цілей у сфері управління активами. На зборах також присутні майже 40 делегатів з 16 країн та Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

В перший день зборів, команда АРМА представила доповідь про повернення активів на прикладі арештованої люксової яхти "Royal Romance" державного зрадника віктора медведчука. Представники Нацагентства детально розповіли про кроки, які були зроблені АРМА, а також акцентували на тому, що цей приклад стане першим у формуванні дієвого механізму реалізації арештованих активів за кордоном.

«У рамках співпраці з мережею BAMIN АРМА уклало важливі меморандуми про співпрацю з Румунією, Молдовою, Боснією і Герцеговиною та Казахстаном, що закладає основу для подальшого зміцнення міжнародного співробітництва. Віримо, що це тільки початок посилення нашої міжнародної співпраці, — зазначив Владислав Жорницький, закликавши й інших партнерів долучитися до такої міжвідомчої взаємодії.

Упродовж наступних днів зборів планується обговорення низки важливих питань, зокрема посилення прямої комунікації між країнами-членами та розвиток співпраці на рівні ЄС та міжнародних платформ, таких як CARIN та EUROPOL.