Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА обрало управителя для 434 вагонів та розпочинає конкурсні процедури ще щодо 100 вагонів

18-09-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) інформує про успішне проведення конкурсу на управління партією з 434 вагонів, які раніше були арештовані та перебували в користуванні “Укрзалізниці”. За інформацією “Укрзалізниці”, у 2023 році згадані вище вагони не використовувалися за своїм призначенням. 

Виконуючи ухвалу суду АРМА забезпечить надходження до бюджету за рахунок ефективного управління цим арештованим активом.

Зокрема, працівники Нацагентства спільно із представниками “Укрзалізниці” вже здійснили спільний огляд та оцінку даних вагонів, за результатами якої встановлено, що деякі із 434 вагонів, які не використовувались протягом 2023 року та не забезпечували надходжень до державного бюджету потребують ремонту, проведення техогляду та сертифікації. В подальшому АРМА оголосило відкритий конкурс на Прозорро щодо пошуку управителя цим активом. За результатами конкурсу переможцем обрано Товаристово з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ «РЕСУРСГРУП».

Згідно з умовами договору новий управитель зобов’язався сплачувати 85% від отриманого доходу до державного бюджету із встановленим мінімальним гарантійним платежем, допоки управитель не розпочне постійну діяльність щодо управління активом. Водночас, Нацагентство звернулося із відповідним листом до правоохоронних органів здійснити перевірку переможця конкурсу на приналежність або зв'язки з представниками держави-агресора. 

Отже, із загальної кількості у 21,5 тисяч вагонів - це перший лот, який знайшов свого управителя. Станом на сьогодні по іншим лотам здійснюється огляд спільно з «Укрзалізниця». Саме механізм передачі в управління таких активів дає змогу зберегти речові докази арештовані у рамках кримінальних проваджень та забезпечити надходження до бюджету від їх управління.

Крім того, АРМА отримало рішення Печерського районного суду міста Києва про передачу в управління ще 100 вагонів. Актив вже розбито на лоти для подальшого огляду та підготовки до оцінки та пошуку управителя.

АРМА продовжує активно працювати над розширенням практики передачі арештованих активів в управління, що дозволяє не тільки зберегти їхню вартість, але й забезпечити надходження коштів до державного бюджету.