Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА оголосило відбір управителя для стратегічного об'єкта української економіки - Овруцького щебеневого заводу

19-08-2024

 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) вживає заходів для збереження інвестиційної привабливості переданого в управління Овруцького щебеневого заводу. 

АРМА зверталося до Уряду та всіх суб’єктів, залучених для вирішення питання відновлення роботи кар’єру та збереження його інвестиційної привабливості. Зокрема, про: 

  • вирішення питання та унеможливлення затоплення стратегічно важливого об’єкту, про що інформували відповідним листом “Укрінтеренерго”
  • збереження підприємства та відновлення його роботи йшлося під час проведених робочих нарад з обласною військовою адміністрацією, головою міської ради, трудовим колективом. 

Підкреслюємо: не дивлячись на заборгованість та часткове затоплення карʼєру, підприємство зберігає свою інвестиційну привабливість для майбутніх управителів. 

Так, підприємство має до 2036 року діючий спеціальний дозвіл на видобуток червоного граніту - одного із найбільш міцних будівельних матеріалів, який активно використовують у промисловому, гідротехнічному, цивільному і приватному будівництві. Цей факт залишається важливим в умовах необхідності матеріалів для відбудови країни, що зазнала значних руйнувань внаслідок російської агресії. 

Наразі триває Конкурс на відбір управителя і Нацагенство готове зробити все можливе для того, аби в умовах війни місцеве населення було забезпечено робочими місцями, а стратегічно важливе для країни підприємство працювало та забезпечувало сталі надходження до Державного бюджету України. 

Національне агентство має на меті збереження арештованого активу та надання можливості відновити господарську діяльність і його повноцінне функціонування. Переможець - новий управитель отримає сприяння у відновленні роботи підприємства, аби вивести його в прибуток та забезпечити дохідність до бюджету в майбутньому.