Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА передаватиме у державне управління сумський завод «Насосенергомаш»

02-05-2024

 

Сьогодні, 2 травня, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провело консультації з Міністерством економіки України та іншими центральними органами виконавчої влади, щодо початку передачі державі корпоративних прав та майна АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» та АТ «Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування».

Фактичним власником та кінцевим бенефіціаром вказаного підприємства є громадянин рф, а за інформацією правоохоронців, цей завод постачав до рф обладнання для будівництва і ремонту атомних електростанцій. Тому у рамках кримінального провадження його було арештовано. Пізніше корпоративні права та майно Заводу за ухвалою суду було передано АРМА для управління.

Наразі, за ініціативою АРМА були проведені відповідні консультації і напрацьовується дорожня карта передання цього активу до відповідного підприємства АТ «НАЕК «Енергоатом» для забезпечення інтересів України. 

Передача майна відбуватиметься відповідно до процедури, передбаченої статтею 21¹ Закону про АРМА (Особливості управління активами у виняткових випадках).

Довідка

АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» є важливим об’єктом для критичної інфраструктури України, оскільки це одне з найбільших підприємств, що спеціалізується на розробці й виробництві насосного обладнання для нафтогазової галузі, енергетики, водного господарства, аграрного сектору та ЖКГ.