Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підписало договір на управління 434 залізничними вагонами

17-10-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) підписало з представниками ТОВ «ФІНАНСОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ «РЕСУРСГРУП» договір на управління 434 вагонами, які раніше були арештовані та перебували в користуванні “Укрзалізниці”. За інформацією “Укрзалізниці”, у 2023 році вагони не використовувалися за своїм призначенням. 

Вагони потребують проведення технічного огляду, ремонту  та сертифікації щодо їх експлуатації та цільового використання, що потребує додаткових видатків від Управителя. При цьому, Управителем буде забезпечено надходження до державного бюджету у розмірі 85 % від отриманого прибутку.

Раніше АРМА провело відкритий конкурс на управління цим активом. За результатами якого переможцем було обрано Товариство з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ «РЕСУРСГРУП».

За словами директора Департаменту менеджменту активів АРМА Ігоря Чулой, підписання цього договору – є важливим кроком у напрямку збільшення надходжень до державного бюджету. Він нагадав, що триває робота по обранню управителів для наступних лотів: 17 799  вагонів (які будуть згруповані за призначенням), 2604 вагонів, 100 вагонів. 

“Ми продовжуємо роботу, щоб решта вагонів також найближчим часом знайшли компетентних управителів, здатних забезпечити ефективне управління та прибутковість на рівні очікуваних результатів”, - зазначив директор Департаменту менеджменту активів.