Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підписало міжвідомчу міжнародну угоду з NAC Молдови щодо посилення розшуку злочинних активів за кордоном

05-08-2024

Підписання угоди відбулося у рамках робочого візиту до м. Кишинів (Республіка Молдова) делегації Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на чолі із заступником Голови Нацагентства з євроінтеграції - Гріголом Катамадзе.

Візит делегації АРМА розпочався із відвідування Посольства України в Молдові та зустрічі із Тимчасово повіреним у справах України в Молдові Наталією Сіренко.

Підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво відбулося в Національному антикорупційному центрі (NAC).

«Співпраця між нашими агенціями частково вже здійснювалася каналами міжнародної взаємодії. Впевнений, підписання Меморандуму посилить її ще більше, що в подальшому вплине на збільшення ефективності діяльності обох відомств з розшуку та управлінні активами, здобутими злочинним шляхом», - зазначив заступник Голови АРМА.

Директор NAC Александр Пинзарь запевнив українську делегацію в готовності до плідної міжвідомчої співпраці та зазначив, що закріплення взаємодії підписанням Меморандуму напряму впливатиме на посилення боротьби з корупцією в країні.

Під час зустрічі також були присутні Александр Савка - заступник Директора національного антикорупційного центру та Сергій Карапунарл - Голова Агентства повернення активів, одержаних злочинним шляхом (The Criminal Assets Recovery Agency (CARA).