Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підвищує кваліфікацію працівників у сфері виявлення віртуальних активів

03-04-2024

Сьогодні, 3 квітня, Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого провів онлайн-тренінг "Запобігання та протидія злочинному використанню віртуальних активів". 

У навчанні взяли участь співробітники АРМА, зокрема Управління виявлення та розшуку активів, кіберполіції України,  СБУ, Мінцифри та  Мін'юсту.

Мета тренінгу підвищення рівня обізнаності та компетентності учасників у питаннях, пов'язаних з криптовалютами, особливості оподаткування операцій з віртуальними активами, нормативно-правове регулювання сфери віртуальних активів, зокрема обговорення профільних законопроєктів 10225 та 10225-1. Крім того, обговорювалося питання найближчих перспектив розвитку методології розслідувань пов'язаних з віртуальними активами.

“АРМА часто  у своїй роботі стикається  з низками перешкод щодо пошуку тих чи інших активів, тому такі тренінги, необхідні для того, щоб обмінюватися досвідом та знаннями з іншими структурами та інституціями, щоб удосконалювати цей процес. Впевнений, що набуті знання сприятимуть ще ефективнішій роботі Агентства у сфері виявлення та розшуку активів” - сказав Віталій Чубаєвський начальник Управління виявлення та розшуку активів.