Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА поділилося досвідом з розслідування злочинів проти Нацбезпеки

15-03-2024

За підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого у Києві  14-15 березня відбувся Міжнародний круглий стіл на тему "Законодавчі аспекти протидії особливо небезпечним злочинам в Україні", учасником якого стало АРМА.

У заході взяли участь представники міжнародних організацій, силових інституцій, представники центральної влади, науковці. Під час круглого столу обговорили питання сучасної збройної агресії в світлі міжнародного гуманітарного права, перспективи, можливості та умови ефективного відшкодування збитків, завданих Україні внаслідок війни.

АРМА представляв Начальник Управління виявлення та розшуку активів  Віталій Чубаєвський, який розкрив тему у презентації "Роль АРМА у розслідуванні злочинів проти основ Національної безпеки". 

"АРМА одна з ключових інституцій, що розшукує активи, як в Україні, так і за кордоном пов’язаних з рф осіб та корупціонерів, а також ефективно управляє цим майном. Тільки за останні кілька місяців спільно з силовими органами вдалося розшукати мільярдні активи колаборантів, тим самим значно наповнити державний бюджет нашої країни", сказав Віталій Чубаєвський.

Під час наукових дискусій було вироблено ряд напрямів та стратегій, напрацьовані практичні рекомендації з вирішення питань, які були предметом обговорення.

Наприкінці зустрічі Віталій Чубаєвський подякував від імені Голови АРМА Олени Думи представникам ОБСЄ, СБУ та Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за запрошення та можливість поділитися досвідом роботи Нацагентства та  доєднатися до обговорення надважливої теми.