Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА працюватиме з поліцією Скандинавських країн щодо розшуку криптоактивів

14-06-2024

Сьогодні, 14 червня, відбулася робоча зустріч заступника Голови АРМА Павла Великоречаніна з Радником Посольства Фінляндської Республіки в Україні та офіцером зв'язку поліції Скандинавських країн - Артту Гранатом. Головним питанням було налагодження взаємодії АРМА з правоохоронними органами Скандинавських країн (Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія та Ісландія) щодо розшуку майнових активів за кордоном. 

Павло Великоречанін розповів про основні засади діяльності АРМА та трансформаційні зміни агентства починаючи з другої половини 2023 року. Серед них: відкриття реєстру арештованих активів, впроваджені зміни до процесу продажів конфіскованого майна через платформу Prozorro, результативне управління арештованими коштами через закупівлю військових облігацій тощо.

Керівники профільних підрозділів АРМА, які також були присутні на зустрічі, презентували успішні кейси роботи та розповіли про співпрацю з міжнародними партнерами щодо розшуку незаконно здобутого майна як в Україні, так і за кордоном.

Радник Посольства Фінляндської Республіки в Україні своєю чергою поділився досвідом роботи правоохоронних органів Фінляндії та інших скандинавських країн щодо виявлення та розшуку активів, зокрема, окремих законодавчих аспектів щодо конфіскації та управління криптовалютними активами.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальшу підтримку та співпрацю. Артту Гранат завірив представників АРМА у всебічній підтримці та сприянні в питаннях виявлення та розшуку активів підсанкційних осіб на території скандинавських країн.