Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА презентувало Перелік арештованих активів

20-03-2019

19 березня відбулася презентація Переліку арештованих активів, які передано в управління АРМА (далі – Перелік).

Під час презентації Голова Агентства Антон Янчук наголосив, що онлайн-документ містить вичерпний список арештованого рухомого та нерухомого майна, цілісних майнових комплексів, транспортних засобів, грошових коштів та інших видів арештованих активів, які передано судами в управління АРМА.

«Ми відчуваємо велику увагу суспільства до того, які саме активи передано в управління АРМА, тому оприлюднюємо цей Перелік. Це ще один крок до прозорої роботи Агентства, – сказав Антон Янчук. – Документ вже доступний для аналізу та завантаження з офіційного веб-сайту Агентства. Його оновлюватимуть щомісяця».

Також очільник відомства розповів про можливості для аналізу Переліку за видом активу, його поточним статусом управління, описом, регіоном розташування та підставам його передачі в управління.

За його словами, головна мета Переліку – мотивувати бізнес співпрацювати з АРМА, спонукати правоохоронні органи та власників арештованих у кримінальних провадженнях активів передавати їх в управління Агентству, а також демонструвати прозоре управління АРМА арештованими активами та запобігати поширенню недостовірної інформації про Агентство.

Голова Громадської ради при АРМА Гліб Канєвський зазначив, що оприлюднення Переліку є черговим підтвердженням прозорої діяльності Агентства.

«Тепер будь-який активний громадянин, не виходячи з дому, зможе переглянути, якими активами управляє АРМА”, – сказав він під час презентації.

Зі свого боку, юридичний радник «Transparency International Україна» Катерина Риженко наголосила, що для органів антикорупційної екосистеми прозорість і підзвітність має надважливе значення, особливо коли йдеться про чутливі активи впливових посадовців або представників бізнесу.

«Завдяки оприлюдненню Переліку арештованих активів діяльність АРМА стає більш зрозумілою. Сподіваємося, що ці відкриті дані покращать взаємодію АРМА з бізнесом, журналістами і суспільством», –  наголосила Катерина Риженко.

Завантажити Перелік можна з офіційного веб-сайту Агентства, у розділі «Управління арештованими активами».

Перелік арештованих активів, переданих в управління АРМА станом на 15.03.2019 (Інфографіка)