Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розширює міжнародну співпрацю: проведено зустріч з Британською NCA та Міжнародним координаційним центром боротьби з корупцією

21-08-2024

Голова АРМА Олена Дума разом із заступником з питань євроінтеграції Гріголом Катамадзе та  Начальником 2 відділу Департаменту виявлення, розшуку та повернення активів в іноземних юрисдикціях Анною Макаренко провели робочу зустріч із представниками Національного агентства боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA) та Міжнародного координаційного центру боротьби з корупцією (IACCC).

Під час зустрічі Голова АРМА презентувала іноземним колегам основні результати роботи агентства. Вона підкреслила, що одним із пріоритетів є розширення сфери виявлення та розшуку злочинно набутих активів за кордоном: «Співпраця з такими структурами, як NCA та IACCC, є справжнім рушієм прогресу для АРМА. Сьогодні, як ніколи, ми впроваджуємо нові сучасні методи в роботі агентства та активізуємо взаємодію з міжнародними партнерами».

Олена Дума також розповіла про відкриття публічного доступу до Єдиного державного реєстру арештованих активів. За її словами, наразі в реєстрі зафіксовано 312 000 записів у всіх кримінальних провадженнях, а 72 000 активів вже передано в управління та на реалізацію АРМА за рішеннями судів.

Вона наголосила на важливості досвіду британських колег: «Ми були вражені вашими зусиллями у заморожуванні активів, пов’язаних із російськими олігархами, та роботою у сфері цивільної конфіскації, управління криптовалютними рахунками і функціонуванням реєстрів. Це саме той досвід, який  допоможе Україні на шляху до економічного відновлення».

Заступник Голови АРМА Грігол Катамадзе розповів іноземним колегам про продовження реформування Нацагентства. Зокрема, він представив плани АРМА із впровадження Офісу реформ при Нацагенстві, Офісу міжнародних Радників при Голові АРМА та закликав партнерів долучитися до співпраці за цим напрямом.

Зі свого боку, представники NCA та IACCC висловили готовність активізувати співпрацю та обмін досвідом із АРМА. Вони підкреслили важливість оперативного обміну інформацією та спільних зусиль у боротьбі з корупцією та іншими злочинами.

На завершення Олена Дума висловила подяку партнерам за підтримку України у важкий для країни час та запросила колег до Києва: «Переконана, що зміцнення співпраці та спільна підтримка здатні вивести міжнародну сферу розшуку та управління арештованими активами на абсолютно новий рівень».