Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало елітне майно депутатів держдуми рф ще на 180 мільйонів гривень

03-11-2022

АРМА продовжує виявляти елітну нерухомість російських депутатів за кордоном. Цього разу загальна вартість виявленого майна складає більше 180 мільйонів гривень.

Шляхом міжнародної взаємодії, спеціалісти АРМА виявили активи довіреної особи депутата державної думи рф в Англії, а саме придбані у 2022 році дві земельні ділянки в районі Барнет (Лондон). Ділянки знаходяться в мальовничому парку Trent Park. Серед особливостей заміського парку можна відмітити поля для крикету, заміський клуб, кафе та оновлений дитячий майданчик. Вартість однієї ділянки складає 1,600,000 фунтів стерлінгів.

Окрім цього, виявлено наявність елітної нерухомості у сина одного з депутатів державної думи рф у Парижі. Квартира була придбана за 965 000 євро та знаходиться у центрі французької столиці.

Завдяки міжнародному співробітництву, фахівці АРМА також виявили активи дружини ще одного члена державної думи рф у Чорногорії - апартаменти в Колашині, одному з найвідоміших гірськолижних курортів країни. Містечко розташоване в оточенні гірських масивів Комові, Синявина, Беласиця та вікових лісів.

Згідно отриманої інформації, апартаменти коштували дружині депутата 260 тис. євро. Таким чином, вона стала власницею так званого "золотого паспорту" - економічного громадянства, що передбачає надання чорногорського паспорта за певні інвестиції в проекти розвитку у сфері туризму. За правилами даної програми, сума інвестицій складає не менше 250 тис. євро.

Нагадаємо, нещодавно АРМА також розшукало ряд активів, пов’язаних з російськими депутатами та членами їх родин, зокрема 25-метрову голландську яхту, елітний замок-резиденцію XVIII століття неподалік французького Версалю та vip-нерухомість у Лондоні. Наразі АРМА працює над справами сотень фігурантів, взаємодіючи із компетентними органами близько 100 іноземних юрисдикцій.

Попри те, що майно розшукується за кордоном, Нацагентство спільно з правоохоронними органами та зарубіжними партнерами опрацьовує механізми, які дозволять передавати ці активи на користь України.