Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало майже 400 млн грн на рахунках компаній, які підозрюються у махінаціях із держзакупівлями

13-09-2024

За інформацією слідства, посадові особи групи державних компаній у змові з суб’єктами господарської діяльності, зловживаючи своїми посадовими обов’язками, протиправно заволоділи та розпоряджалися коштами державного бюджету. Такі дії вчинялися зловмисниками під час проведення державних закупівель для юридичних осіб енергетичного сектору.

На виконання запиту Бюро економічної безпеки працівники Департаменту виявлення, розшуку та повернення активів в іноземних юрисдикціях АРМА за допомогою наявних інструментів і доступу до відповідних баз даних, виявили близько 300 мільйонів гривень та 2 мільйони доларів США на банківських рахунках компаній, задіяних у схемі. Окрім коштів на банківських рахунках також було виявлено 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок та 15 одиниць зброї.

За словами заступника Голови АРМА Павла Великоречаніна інформацію щодо виявлених активів спрямовано до правоохоронного органу для подальшого накладення арешту та відшкодування втрат державного бюджету. 

“АРМА працює над тим, аби награбоване було повернуто до Держбюджету та працювало на благо України”, - підкреслив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.