Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало майно українського бізнесмена, якого підозрюють в допомозі окупантам

16-04-2024

Працівники Управління виявлення та розшуку активів АРМА на виконання запиту Головного управління СБУ в АР Крим розшукали активи українського підприємця, який добровільно передав представникам держави-агресора у розпорядження землі на території тимчасово окупованого Криму. Про це сьогодні, 16 квітня, повідомив заступник Голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Павло Великоречанін.

За інформацією слідства, зазначена особа надала земельні ділянки для встановлення пересувних радіолокаційних станцій і зенітно-ракетних комплексів рф, з яких здійснювався обстріл території України.

Як зазначив Павло Великоречанін, існує велика ймовірність того, що саме ці землі використовувалися представниками країни-агресора для ураження критичної інфраструктури України. Наразі цю інформацію перевіряє слідство.

Водночас, працівники АРМА проаналізували великий обсяг інформації та підтвердили, що підозрювана особа нині займається підприємницькою діяльністю в Україні та має значні статки.

«Серед усього майна зловмисника, працівники АРМА виявили житлову та нежитлову нерухомість, земельні ділянки, частку в статутному капіталі на загальну суму майже 150 тисяч гривень, а також водний транспорт. Отримані дані спрямовано до органу досудового розслідування для накладення арешту на виявлені активи», - додав заступник Голови Нацагентства.

АРМА продовжує співпрацювати з правоохоронними органами для виявлення та арешту активів осіб, які шкодять національним інтересам України.