Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало мільйонні активи за кордоном екснардепа-зрадника, який очолює окупаційну адміністрацію Херсонської області

15-02-2024

На продовження тісної співпраці з Офісом  Генерального прокурора в рамках опрацювання запиту АРМА виявило та розшукало активи, які приховані за кордоном екснардепа-зрадника колишнього члена проросійської партії ОПЗЖ.

“Працівники Управління виявлення та розшуку активів АРМА продовжили свою роботу щодо розшуку майна відомого колаборанта. Підготували та направили  2 міжнародні запити до компетентних органів іноземних держав. Згідно отриманих відповідей, знайдено та розшукано приховані активи” - сказав  заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.

Отримані дані АРМА спрямувало до Офісу Генерального прокурора для вжиття заходів з метою накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації. 

Крім того, АРМА вже  розшукало майно в Україні  екснардепа-зрадника, зокрема: житлову та нежитлову нерухомість, земельні ділянки, транспортні засоби, зброю та багато іншого.

Завдяки напрацюванням АРМА, Офісом Генерального прокурора  та  Головним слідчим управлінням Служби безпеки України відбулось об’єднання матеріалів кримінального провадження.

Нагадаємо, за ініціативи АРМА Кабінетом Міністрів України вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджено можливість їх продажу за кордоном. 

Відповідні зміни були внесені у Постанови Уряду № 719 та № 558.

За новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі "Prozorro.Продажі" та відповідно до норм європейського законодавства.