Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА спільно з МКІП розробляють нові підходи до збереження культурної спадщини України

02-09-2024

 

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума провела робочу зустріч із  Т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим. Зустріч пройшла напередодні важливого голосування у другому читанні за законопроєкт №11280-1 щодо особливостей управління культурними цінностями та іншими активами, ініційованого АРМА. 

Під час зустрічі обговорювалися ключові аспекти управління культурними цінностями та іншими активами в Україні. Особлива увага була приділена доцільності внесення змін до чинного законодавства, зокрема щодо збереження картин, які раніше належали державному зраднику віктору медведчуку, як частини національної культурної спадщини.

"Надзвичайно важливо зберегти нашу культурну спадщину, яка опинилася в руках злочинців та зрадників," - наголосила Олена Дума. "АРМА готове повертати державі те, що їй належить по праву та служитиме цінністю для наступних поколінь."

Очільники відомств також обговорили майбутні законодавчі ініціативи. Серед них - вдосконалення процедур переміщення культурних цінностей через митницю, залучення експертів МКІП для визначення приналежності предметів до культурної спадщини, а також розробка механізмів передачі культурних цінностей у власність держави.

Співпраця є між АРМА та Міністерством культури та інформаційної політики сприятиме більш ефективному захисту національної культурної спадщини та вдосконаленню державної політики щодо управління та збереження культурних цінностей України.