Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА спільно з МЗС та Мінвідновлення завершили операцію з розміщення арештованого судна в порту Рені

04-10-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) повідомляє про успішне вирішення питання щодо арештованого активу, який належить турецькій компанії.

30 жовтня АРМА провело робочу нараду щодо цього питання. Пізніше Агентство, в межах компетенції, терміново звернулося до Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби. Завдяки миттєвому реагуванню Віце-прем’єр-міністра було досягнуто позитивне рішення.

Арештоване судно було успішно пришвартовано у Ренійському морському порту. Це рішення забезпечує як збереження арештованого активу, так і дотримання вимог законодавства.

АРМА висловлює щиру подяку всім залученим сторонам за їхнє піклування та захист громадян, зокрема іноземних громадян, життя та здоров'я яких були предметом особливої уваги під час вирішення цього питання.

Окрема подяка адресується представникам дипломатичних установ Азербайджанської та Турецької Республік за їхню конструктивну співпрацю та участь у переговорах. Їхній внесок був надзвичайно важливим для досягнення взаємоприйнятного рішення.

Це рішення є яскравим прикладом ефективної міжвідомчої взаємодії та міжнародного співробітництва у вирішенні складних питань, пов'язаних з управлінням арештованими активами. АРМА продовжуватиме працювати над забезпеченням прозорого та ефективного управління арештованими активами, дотримуючись усіх правових норм та міжнародних зобов'язань України.