Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА спільно з правоохоронними органами посилює співпрацю з австрійськими колегами

19-09-2024

 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами, вивчаючи та впроваджуючи найкращі європейські стандарти у своїй роботі. 

АРМА спільно з українськими правоохоронцями взяло участь у навчанні у Відні, Австрія. Цей захід став частиною серії ознайомчих візитів, спрямованих на зміцнення спроможності українських правоохоронних органів у розслідуванні корупційних справ, фінансових та економічних злочинів, а також проведенні цифрових розслідувань.

Нацагентство представляв в.о. Директора Департаменту цифрового розвитку виявлення та розшуку активів Андрій Паладій. Разом з ним у навчанні взяли участь представники Державного бюро розслідувань, Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, Служби безпеки України та Державної служби фінансового моніторингу.

Програма візиту охопила широкий спектр тем та включала взаємодію з ключовими австрійськими установами: Австрійський технологічний інститут, Національній поліція Австрії (офіс  ARO - австрійський аналог АРМА), Федеральне Антикорупційне Бюро Австрії. 

Учасники мали змогу налагодити пряму комунікацію із австрійськими колегами та ознайомитися з найкращими практиками країн ЄС щодо отримання та збору інформації для розшуку активів.

Завдання таких зустрічей – не просто отримати нові знання, а й закласти основу для довгострокового партнерства. Кожен такий візит – це крок до нових угод та ефективнішої міжнародної взаємодії.

Цей візит, організований за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу (КМЕС), став важливим кроком у налагодженні співпраці та обміні досвідом між українськими та австрійськими фахівцями у сфері боротьби з економічною злочинністю та корупцією.