Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та CBA Польщі посилюють співпрацю

06-09-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) посилює співпрацю із Центральним антикорупційним бюро Республіки Польща (CBA). Розпочато роботу з розробки міжвідомчої міжнародної угоди про співпрацю, домовлено про спільні навчання та пряму комунікацію між відомствами з розшуку активів за кордоном. 

Радник Голови АРМА Андрій Позняк та в.о. начальника Управління комунікацій АРМА Юлія Квітко провели робочу зустріч із польськими колегами у штаб-квартирі CBA у Варшаві, Республіка Польща. 

Команда АРМА представила польським колегам ключові напрямки роботи Нацагентства. Зокрема, йшлося про значне збільшення надходжень до державного бюджету, які забезпечує АРМА від ефективного управління та реалізації арештованих активів. Йдеться про понад 1,8 мільярди гривень у 2024 році, що в 47 разів більше ніж за 2022 рік. 

Також представники Нацагентства розповіли CBA про зміну підходів у комунікації діяльності АРМА, зокрема у роботі з представниками медіа. А також про відкритість процесів з відбору управителів та реалізації арештованих активів. У тому числі, про відкриття публічного доступу до Реєстру арештованих активів, над модернізацією якого зараз працює АРМА.

Представники CBA зацікавилися розробленим АРМА Порядком реалізації арештованих активів за кордоном, зокрема в контексті реалізації яхти державного зрадника віктора медведчука Royal Romance. Також польські колеги заявили про підтримку розробки спільної міжнародної міжвідомчої  угоди між інституціями та запросили аналітиків АРМА на спільне навчання. 

Нагадаємо, що АРМА активно посилює міжнародну співпрацю. За останні півроку було підписано 5 міжнародних міжвідомчих угод щодо розшуку та управління активами та ще понад два десятки угод у процесі підготовки до підписання.