Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Державна митна служба України підписали Угоду про інформаційне співробітництво

24-11-2022

Рамкову Угоду про інформаційне співробітництво підписали керівники АРМА і ДМС Дмитро Жоравович та Вячеслав Демченко.

Насамперед, документ покликаний удосконалити та розширити взаємодію між відомствами, сприяти консолідації та координації зусиль, спрямованих на реалізацію своїх повноважень.

У подальшому для забезпечення ефективної співпраці, а також вирішення питань, що виникають у процесі обміну інформацією, сторони будуть проводити спільні наради та інші заходи, визначені законодавством.

Регламентовано доступ до відповідних баз даних, що дозволить оперативно одержувати, обробляти та аналізувати інформацію в режимі реального часу.

Необхідно зазначити, що аналіз інформації про товарні потоки в сукупності з іншими даними, в тому числі з інформацією про фінансові операції та даними, одержаними за результатами проведення OSINT, дозволяє ідентифікувати активи, на які може бути накладено арешт, а також виявляти ризикові операції, пов’язані з постачанням товарів в порушення санкційного режиму, в тому числі країні-агресору.

Одним із результатів ефективного аналізу зазначених даних під час взаємодії з правоохоронними органами є, наприклад, аналітичні дослідження у кримінальних провадженнях за фактами фінансування військової агресії росії (ст. 110-2 КК України), про що ми детально повідомляли тут.