Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Комітет антикорупційної політики вдосконалюють законодавчі норми управління активами

18-06-2024

Сьогодні, 18 червня, під головуванням Анастасії Радіної відбулося засідання Комітету антикорупційної політики ВРУ, на якому також були присутні Голова АРМА Олена Дума та заступник Голови Нацагентства - Павло Великоречанін.

Під час засідання розглядалися два проєкти законів України, що стосуються управління арештованими активами, які мають ознаки культурних цінностей:

  • №11280 - щодо передачі в управління культурних цінностей
  • №11280-1 - щодо особливостей управління культурними цінностями та іншими активами

Голова АРМА підтримала запропоновані законопроєктом 11280-1 зміни, вказавши, що цей законопроєкт більш широко врегульовує процедуру управління окремими активами.  

«Запропонований механізм авторства Анастасії Радіної повністю відповідає сьогоднішнім викликам та проблемам, з якими щодня зіштовхується Агентство. Тож АРМА підтримує схвалення законопроєкту 11280-1 та закликає народних депутатів підтримати законодавчу ініціативу Голови Комітету», - зазначила Олена Дума.

За результатами обговорення зазначених законопроєктів народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити їх до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні законопроєкт реєстр. №11280-1 прийняти за основу та в цілому.