Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Львівська ОВА обговорили перспективи використання арештованого майна для допомоги військовим та ВПО

23-02-2024

 

Голова АРМА Олена Дума та Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький обговорили перспективи використання арештованого майна в інтересах держави під час зустрічі у Львові. Зокрема, запровадження спільних заходів щодо використання об’єктів санаторно-курортного призначення для реабілітації військовослужбовців та доцільність обліку житлових потреб тимчасово переміщених осіб в регіоні, з метою можливого тимчасового забезпечення таких осіб арештованими житловими приміщеннями, які передано в управління АРМА.  

"Ми активно працюємо над реалізацією заходів, які дозволять використовувати санаторії для реабілітації наших військових та забезпечити тимчасове житло тим, хто був змушений залишити свої домівки. Це важлива частина нашої роботи, спрямована на підтримку та допомогу наших громадян в складні часи" – зазначила Олена Дума.  

Під час зустрічі особливу увагу приділили необхідності поглиблення співпраці з правоохоронними органами, в рамках відпрацювання механізмів арешту майна в кримінальних провадженнях, що в результаті сприятиме підвищенню ефективності роботи АРМА у сфері виявлення, розшуку та управління активами. 

Нагадаємо, з метою підвищення ефективності управління арештованими активами, Уряд підтримав ініціативу АРМА та вніс до Верховної Ради України законопроєкт (реєстр. № 11009), який передбачає застосування спрощеного порядку передачі активів в управління на підставі рішення КМУ за наявності таких обставин:

  • розміщення внутрішньо переміщених осіб з метою виконання державних соціальних програм держави;
  • у тому числі майном санаторно-курортного напряму для забезпечення потреб держави та реабілітації військовослужбовців.