Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та новітні технології у боротьбі з фінансовими злочинами: стартував триденний тренінг для українських фахівців

10-09-2024

За сприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні на базі Державного торговельно-економічного університету сьогодні, 10 вересня, розпочався триденний тренінг з питань повернення активів та фінансових розслідувань. Участь у тренінгу беруть працівники Агентства з розшуку та менеджменту активів, НАБУ, Офісу генерального прокурора України, СБУ, Держфінмоніторингу, Національної поліції України та Бюро економічної безпеки.

Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) Рольф Холмбо зазначив, що КМЄС надає підтримку ключовим субʼєктам для протидії організованої і транскордонної злочинності. Підвищення спроможності розслідування фінансових злочинів - один із її елементів, а реформа та сталі зміни неможливі без навчання. 

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума висловила вдячність Голові КМЄС за підтримку АРМА в наданні технічної допомоги та проведенні подібних тренінгів, які Місія періодично проводить для працівників Нацагентства. 

“В наш час 90% злочинів вчиняються із використанням технічних засобів, які по собі залишають кіберсліди. Тому новітні технології, актуальні бази даних і сучасне обладнання - одні із ключових інструментів для виявлення і  розшуку активів, а також розслідування фінансових злочинів. Злочинці несуть кримінальну відповідальність за свої протиправні дії завдяки роботі правоохоронних органів, однак вони мають нести і економічну відповідальність і це відбувається завдяки АРМА”, - зазначила Голова Нацагентства, додавши, що цей тренінг допоможе всім учасникам значно посилити державні інституції в напрямку розслідування фінансових злочинів.

Ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі зазначив, що проведення таких заходів є надзвичайно важливим для відбудови України, а університет завжди відкритий до подібної співпраці з партнерами.

Відкриття тренінгу відбулося також за участі керівництва Державної служби фінансового моніторингу та Бюро економічної безпеки України.