Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та “Укрнафта” обговорили параметри договору управління АЗК Glusco

15-09-2023

У четвер 14 вересня під час робочої наради представники АРМА та ПАТ «Укрнафта» обговорили аспекти майбутнього управління активами проросійського колаборанта В. Медведчука Glusco.

Агентство з розшуку та менеджменту активів представляла Голова АРМА Олена Дума, “Укрнафту” - директор компанії Сергій Корецький та віцепрезидент з питань корпоративної стратегії та розвитку компанії Денис Кудін.

“Перемовини стосувались параметрів проєкту договору і визначення його істотних умов, зокрема мінімального гарантійного платежу у розмірі 5 млн грн та відрахувань у розмірі 85% від прибутку до державного бюджету. Юристи АРМА та “Укрнафти” вже розпочали свою роботу”, - прокоментувала Голова АРМА Олена Дума.

Нагадаємо, 13 вересня 2023 Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Агентства та передав (https://arma.gov.ua/news/typical/kabmin-pogodivsya-z-propozitsieyu-arma-peredati-zapravki-glusco-do-ukrnafti) арештовані активи Glusco “Укрнафті”.

Крім того, під час наради сторони обговорили можливість укладання ще однієї угоди стосовно управління арештованими 115-ма АЗК російської компанії “Татнафта”.

“Вимушена констатувати, що автозаправні станції “Татнафти”, які є об’єктом другого договору управління, не є настільки привабливими, як активи Glusco, - наголосила Олена Дума. - Втім, АРМА та “Укрнафта” зрушили з місця управління цими об’єктами та розпочали велику роботу”.

Агентство переконане, що плідна співпраця між АРМА та “Укрнафтою” матиме позитивний ефект у вигляді максимально можливих надходжень до державного бюджету країни, що воює.