Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА відшукало активи 29 херсонських правоохоронців-колаборантів

06-12-2023

На виконання запиту Головного слідчого управління СБУ АРМА виявило та розшукало акти 29 колишніх українських правоохоронців.  

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну дані особи взяли участь у створенні “Головного управління МВС Херсонської області”, російського карально-репресивного “правоохоронного” органу на території області, та добровільно обійняли посади у ньому. 

Дана група експравоохоронців під контролем співробітників російських спецслужб систематично здійснювала злочини стосовно мирного українського населення: ув’язнювали, застосовували тортури, знущались та залякували цивільне населення з метою участі у псевдореферендумі, який проводився окупаційною владою в обласному центрі.

Заступник Голови АРМА Павло Великоречанін зазначив: «Співробітники Управління виявлення та розшуку активів АРМА розшукали наступні активи, що належать підозрюваним:

  • Земельні ділянки – 13;
  • Житлова нерухомість – 4;
  • Транспортні засоби – 1;
  • Зброя – 1;
  • Частки статутного капіталу – 1000 грн».

Отримані дані АРМА спрямувало до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів Зокрема, накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації у дохід держави.