Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА взяло участь у першому засіданні Керівної групи BAMIN 2024

27-02-2024

Голова АРМА Олена Дума взяла участь у першому засіданні Керівної групи Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (BAMIN), який проходить 27 - 28 лютого у м.Скопʼє (Північна Македонія).

«Сьогодні Україна представлена серед країн Балканського регіону. Для мене як Голови АРМА це не просто задача чи місія, це Перше засідання Керівної групи BAMiN 2024 та перший експертний огляд, який відбувся в м.Скопʼє», - зауважила Олена Дума.

За її словами,  АРМА тепер є членом наглядової ради BAMIN, на порядку денному якої обговорюються надважливі глобальні питання, зокрема:

  • стратегії управління арештованими активами в світі та застосування санкційних механізмів;
  • політика у сфері криптовалют, зокрема представлення української позиції щодо можливостей управління ними; 
  • розробка та затвердження індивідуального плану роботи для кожної з країн-учасниць на 2024 рік;
  • розширення складу наглядової ради BAMIN за рахунок включення до її членів організацій UNICEF та CARIN. 

У своєму виступі Олена Дума закликала учасників звернути увагу на високі досягнення АРМА в реалізації механізмів співпраці зі світовими та міжнародними організаціями, особливо в перших кейсах з реалізації активів за кордоном. 

Очільниця АРМА закликала країни-члени Балканського регіону підтримати вже легалізоване рішення національного суду та висловити потужну підтримку тій європейській країні, яка не просто є членом ЄС, а зможе вперше виконати ту саму довгоочікувану задачу, коли державні зрадники, злочинці та колаборанти понесуть економічну відповідальність. “Здобуте злочинним шляхом дороговартісне майно, придбане на крові українців, має бути використане в боротьбі проти агресора та злочинців”, - сказала Олена Дума.

Нагадаємо, 21 вересня 2023 року АРМА стало членом Наглядової Ради Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (скорочено - BAMIN). Основною метою BAMIN є підвищення рівня ефективності управління, продажу чи іншої форми розпорядження арештованими чи конфіскованими активами.

Станом на сьогодні BAMIN налічує 20 юрисдикцій, зокрема, і Україну.