Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА забезпечило надходження 35 млн гривень до держбюджету від управління арештованими заправками Glusco

18-06-2024

Про це сьогодні, 18 червня, повідомила Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума. 

За п’ять місяців 2024 року ПАТ «Укрнафта» по договору управління укладеному з АРМА перерахувало до державного бюджету 35 мільйонів гривень від управління арештованими заправками компанії Glusco. При цьому, два місяці здійснювався огляд та приймання-передача арештованих активів, ще 45 днів АМКУ розглядав спільну заявку на отримання дозволу на концентрацію

Нагадаємо, що за 2021-2023 роки попередній управитель цих активів сплатив до бюджету України всього 1,5 млн гривень. Наприкінці 2023 року, за результатами камеральних перевірок АРМА розірвало в односторонньому порядку цей договір, визнавши управління неефективним. В подальшому господарський суд міста Києва у своєму рішенні визнав законність дій АРМА. 

“Ефективне управління арештованим майном забезпечує прямі надходження до державного бюджету України. Щомісячна звітність ПАТ Укрнафта регулярно перевіряється АРМА і свідчить про позитивну динаміку збільшення сум доходів. Очікуємо, що у другій половині 2024 року суми щомісячних надходжень до бюджету значно зростуть”,  - зазначила Олена Дума.