Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА захищає не лише державні інтереси, але й права законних власників

11-04-2024

 

В рамках своєї діяльності Нацагентство розглянуло заявку законного власника та ухвалило рішення повернути йому грошові кошти у зв’язку з набранням законної сили судового рішення про скасування арешту переданих в управління грошових коштів. 

З метою виконання рішення про скасування арешту, ТОВ «Фінансова компанія» «Ліберті Фінанс» повертаються 1 млн 278 тис грн та 15,4 тис доларів США, з яких понад 300 тис грн – це сума нарахованих банком відсотків. 

Таким чином Агентство забезпечує законному власнику не тільки збереження коштів, а також збільшення їх ефективної вартості. "Вважайте, що АРМА діє як надійний банк", - каже голова Нацагентства Олена Дума. 

За результатами свого рішення Агентство спрямувало матеріали цієї справи до Антикорупційної ради АРМА для висловлення позиції. Після цього буде здійснено фактичний переказ коштів на банківські рахунки законного власника – ТОВ «Фінансова компанія «Ліберті Фінанс». 

АРМА, як орган державної влади, діє і діятиме виключно відповідно до норм чинного законодавства, в межах та у спосіб повноважень, визначених Законом. При цьому, якщо йдеться про виконання рішення суду про повернення коштів громадянам рф, АРМА керується постановою КМУ від 3 березня 2022 р. № 187 "Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації" та застереженнями з боку СБУ. 

Під час війни діє мораторій на виконання, у тому числі - в примусовому порядку, грошових та інших зобовʼязань на користь фізичних чи юридичних осіб рф.

"З метою захисту національних інтересів України Агентство ніколи не повертатиме кошти тим громадянам і юрособам рф, які здійснюють незаконну діяльність на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму", - наголосила О.Дума. За її словами, у разі наявності колізій в законодавстві, АРМА спрямовує матеріали по усіх дотичних справах на засідання Антикорупційної ради. 

Нагадаємо, що чергове засідання Антикорради АРМА заплановане на п'ятницю, 12 квітня.