Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА Антон Янчук зустрівся з представниками дипломатичних представництв держав-членів ЄС

15-05-2019

14 травня за сприяння Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) відбулась зустріч Голови АРМА Антона Янчука з представниками  дипломатичних представництв держав-членів ЄС.

У ході зустрічі А. Янчук презентував Звіт про діяльність Агентства у 2018 році, представив методичні рекомендації «Настанови з управління арештованим майном», які підготувало Агентство у 2018 році, а також окреслив плани на 2019 рік.

За словами очільника відомства, у 2019 році АРМА планує запустити Єдиний державний реєстр активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, відкрити шість міжрегіональних територіальних управлінь,  представити зміни до Спеціального закону, а також посилити законодавство в сфері виявлення, розшуку та управління активами.

«Серед довгострокових планів АРМА – це запровадження механізму планування перед арештом, розроблення національної стратегії з повернення активів», – наголосив Антон Янчук.

У вступному слові керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі відзначила ініціативу АРМА щодо проведення саме такого формату зустрічі та бажання поділитися інформацією про досягнення АРМА за такий хоч і короткий проміжок часу з моменту створення, але при цьому дуже цікавий і напружений для АРМА.

Співробітництво АРМА та EUACI почалось з перших днів роботи Агентства і керівник програми висловила надію на подальшу плідну співпрацю. Як зазначила Ека Ткешелашвілі: «АРМА – нещодавно створений орган, і з боку Європейського Союзу і його програм надається сприяння  у насправді важливій роботі АРМА, яка здійснюється спільно з іншими органами, спрямована не тільки на протидію корупції та організованій злочинності в Україні, а й пов’язана з встановленням верховенства права».