Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА Олена Дума провела зустріч з Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом

07-10-2024

Відбулася зустріч між керівництвом Агентства з Розшуку та Менеджменту активів (АРМА) та Люком Якобсом, Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні.

Голова АРМА Олена Дума під час зустрічі розповіла детально про діяльність АРМА, акцентуючи увагу на основних досягненнях, таких як трансформування процедури відбору управителів та збільшення довіри серед міжнародних партнерів. Олена Дума зазначила, що попри значні результати, АРМА стикається з численними викликами, які потребують міжнародної підтримки.

«Попри досягнуті успіхи, АРМА стикається з численними викликами сьогодення, які потребують міжнародної підтримки. У нас є чітке бачення, де ми маємо вдосконалюватись і що для цього необхідно. Разом з такими партнерами, як Королівство Бельгія, ми зможемо знайти ефективні рішення», — підкреслила вона.

Надзвичайний і Повноважний Посол Люк Якобс Висловив свою підтримку Україні та її зусиллям у боротьбі з корупцією. Він був вдячний за те, що отримав детальну інформацію про стратегію та досягнення AРМА у створенні більш прозорої та ефективної системи управління активами. Він відзначив важливість продовження діалогу між країнами та готовність Бельгії допомагати Україні у зміцненні правових інститутів.

Зустріч відбулася напередодні проведення першої онлайн-зустрічі між АРМА та Центральним органом з питань арешту та конфіскації Королівства Бельгія (COSC). У ході цієї зустрічі буде обговорено питання двостороннього співробітництва, можливості обміну досвідом та спільної роботи в рамках міжнародних програм.

Голова АРМА висловила впевненість, що співпраця з COSC принесе значні результати у боротьбі з організованою злочинністю та транснаціональною корупцією. А Заступник Голови АРМА Грігол Катамадзе додав про 6 підписаних міжнародних міжвідомчих угод з іноземними колегами в цьому році, акцентуючи на важливості двостороннього співробітництва. 

Голова Нацагентства подякувала Надзвичайному і Повноважному Послу Люку Якобсу за підтримку та активну участь у розвитку українсько-бельгійських відносин: «Співпраця між АРМА та Центральним органом з питань арешту та конфіскації Королівства Бельгія має великий потенціал і стане важливим кроком у зміцненні інститутів боротьби з корупцією та управління активами наших держав».