Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА Олена Дума взяла участь в офіційному заході щодо впровадження програми КМЄС «Цифровий детектив»

18-04-2024

Сьогодні, 18 квітня, у головному офісі Консультативної місії Євросоюзу відбулася зустріч голови КМЄС Рольфа Холмбо з Головою АРМА Оленою Думою та представниками НАБУ, Кіберполіції та профільних вишів та НДІ МВС щодо підбиття проміжних підсумків впровадження в Україні програми “Цифровий детектив”. 

Голова Місії КМЄС в Україні Рольф Холмбо зауважив, що в майбутньому цифрові технології та аналіз цифрового сліду ставатимуть дедалі важливішими. Тому Місія КМЄС рада співпрацювати за цим напрямом з компетентними представниками в Україні. 

«Дуже сподіваємось, що надане обладнання і програмне забезпечення, а також проведені тренінги та отримані навички допоможуть розширити можливості здійснення роботи в сфері цифрової криміналістики», - сказав Рольф Холмбо, звертаючись до присутніх. 

Олена Дума висловила подяку КМЄС за вагомий внесок у розвиток антикорупційних органів України.   

«Саме надані вами, зокрема для АРМА, програмні продукти, навчання і можливості, є безцінними у виявленні і розшуку активів. Я впевнена, завдяки вашій допомозі ми зможемо ще ефективніше удосконалити роботу Агентства у сфері антикорупційної боротьби та цифрових розслідувань» - наголосила Олена Дума. 

Нагадаємо, на початку квітня 2024 року АРМА презентувало концепцію створення новітньої професії “Цифровий детектив” представникам силових структур України та міжнародним інституціям. 

У 2021 році КМЄС ініціювала програму "Цифровий детектив" (D30), до якої долучилися й працівники АРМА. Її основною місією є розширення можливостей правоохоронних органів у сфері здійснення цифрових розслідувань.  

В рамках проєкту учасникам D30 було надано комплект сучасного обладнання та програмного забезпечення, а також проведено відповідне навчання. 

Загалом протягом 2021-2024 років у рамках програми “Цифровий детектив” КМЄС передала АРМА обладнання та спеціалізовані програмні комплекси на майже мільйон гривень.