Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА Олена Дума закликає народних депутатів якнайшвидше внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо управління активами рф

11-10-2024

Необхідно якнайшвидше внести законопроект щодо управління арештованими корпоративними правами російських і білоруських активів без згоди їхніх власників. Кожен день, коли арештовані активи країни-агресора простоюють, – це втрачені можливості для економіки України, або зароблені гроші російськими власниками. 

Про це заявила Олена Дума, Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), під час виступу на форумі "BUSINESS PROTECTION 2024 – A2B FORUM". Захід зібрав провідних експертів з багатьох сфер, зокрема бізнесу, юриспруденції та державного управління.

"Кожен арештований актив має працювати на перемогу України, а не приносити прибутки агресору. Це не лише про управління активами, це про нашу економічну безпеку та відбудову країни", - підкреслила Олена Дума. Вона зазначила, що чинний механізм, який вимагає згоди російських чи білоруських власників для управління їхніми активами, є неприйнятним в умовах війни.

Олена Дума навела приклади успішної роботи Нацагентства, зазначивши, що АРМА вже принесло держбюджету 12 мільярдів гривень від управління арештованими  активами. «Уявіть, які суми могли би вже надходити до державної скарбниці, якби активи, власниками яких є росіяни працювали би на Україну», — додала Голова АРМА.

Нагадаємо, що критично важливий законопроєкт №11280-1 не був підтриманий Верховною Радою України на пленарному засіданні засіданні 9 жовтня 2024 року. АРМА продовжує наполягати на важливості цієї ініціативи, особливо враховуючи публічну підтримку законопроєкту українською бізнес-асоціацією, що об'єднує 119 організацій.