Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА та Посол Естонії домовилися про співпрацю

13-03-2024

Голова АРМА Олена Дума провела важливу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Анелі Кольк.


Окрім того, що Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 500 млн євро або понад 1,3% ВВП, предметом обговорення стало налагодження співпраці з відповідними естонськими інституціями. Голова АРМА запропонувала також підписати міжвідомчу міжнародну угоду.


Пані Посол повідомила, що Естонія розробила та подала на розгляд парламенту поправки до Закону про міжнародні санкції - законопроект, який визначає, як можуть бути використані заморожені російські активи та процедуру їх передачі Україні. Важливість законопроекту полягає в тому, що він заохочуватиме інші європейські країни використовувати естонську модель.
У свою чергу, Олена Дума запевнила, що АРМА продовжить працювати над питанням продажу арештованих активів за кордоном та необхідності посилення співпраці для легалізації рішень національних судів і подальшого їх використання.


"Йдеться не лише про посилення міжнародного статусу, а й про можливі доступні механізми реалізації арештованих активів за кордоном", - підсумувала Олена Дума результати зустрічі з пані Послом.