Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова АРМА зустрівся з народними депутатами

14-03-2019

Сьогодні, скориставшись наданим частиною другою статті 17 Закону України «Про статус народного депутата України» правом невідкладного прийому з питань депутатської діяльності, до АРМА завітали народні депутати України Мірошніченко І.В., Сидорович Р.М., Козаченко Л.П. та Данченко О.І.

За пропозицією народних депутатів у ході зустрічі з Головою АРМА було обговорено деякі питання, пов’язані з кримінальним провадженням № 12017150170000012 від 14.01.2017, досудове розслідування в якому здійснюється головним слідчим управлінням Національної поліції України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майновими та корпоративними правами заводу «НЕСТ», що у Миколаївській області.

Як відомо АРМА, у цьому кримінальному провадженні було визнано речовим доказом, арештовано і передано в управління АРМА лише нерухоме майно заводу.

Натомість, у ході зустрічі народні депутати акцентували увагу на необхідності збереження відповідного заводу як діючого підприємства.

Як свідчить практика роботи АРМА, ефективне управління діючим підприємством потребує передачі в управління не лише нерухомості, а й цілісного майнового комплексу з усією сукупністю нерухомого та рухомого майна у його складі, а також часток у статутному капіталі юридичної особи-власника підприємства.

З цього приводу було роз’яснено, що АРМА не має дискреційних повноважень самостійно обирати, чим управляти, і не може вимагати від органів досудового розслідування та прокуратури щось арештувати і передати йому в управління.

Поряд із цим АРМА було прийнято відповідне депутатське звернення та підтверджено готовність до його розгляду та надання відповіді у визначені законом строки.