Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Голова Національного агентства взяв участь у зустрічі з делегацією Європейського Парламенту

21-09-2017

Сьогодні, 21 вересня, Голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Антон Янчук взяв участь у зустрічі з делегацією Європейського Парламенту, яка перебуває в Україні в рамках програми 6-го засідання Парламентського комітету з асоціації Україна – ЄС.

Під час свого виступу Антон Янчук наголосив, що нещодавно сформоване Національне агентство за своїм змістом є аналогічним до установ з повернення та управління активами держав-членів ЄС, створене у відповідності до кращих практик та законодавства Європейського Союзу, а також в рамках імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Окремо голова Агентства поінформував депутатів Європарламенту про основні завдання та функції, які покладаються на орган, ознайомив присутніх з роботою, яка проводиться з метою запуску діяльності з виявлення, розшуку та управління активами, поділився планами на майбутнє та окреслив виклики, які можуть постати перед Агентством.

Члени Європарламенту підкреслили необхідність реалізації послідовних кроків у боротьбі з корупцією в Україні та висловили підтримку діяльності антикорупційних органів.

У зустрічі з української сторони також взяли участь Директор Національного антикорупційного бюро України А. Ситник, член Національного агентства з питань запобігання корупції О. Серьогін, керівник програми Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) Е. Ткешелашвілі, представники Центру протидії корупції та Transparency International Ukraine.