Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Контроль АРМА за ефективністю управління арештованим активом заощадив держбюджету більше 100 тисяч гривень за місяць

04-07-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) вчергове демонструє важливість ефективного управління арештованими активами. Завдяки ретельній перевірці АРМА, управитель арештованого активу ТОВ «Миколаївтрансбуд-1» добровільно зменшив свої заявлені витрати на 102 300 гривень за квітень 2024 року.

Ці кошти управитель міг би отримати з державного бюджету, але завдяки перевірці АРМА, бюджет зекономить цю суму, яка може бути спрямована на інші важливі потреби держави. Така економія демонструє важливу роль АРМА у збереженні та ефективному використанні державних ресурсів.

Моніторинг ефективності управління арештованими активами  є частиною постійної та систематичної роботи АРМА з моніторингу діяльності управителів. Агентство  регулярно проводить такі перевірки, що дозволяє оптимізувати витрати бізнесу та максимізувати користь від управління арештованими активами для держави.

Завдання Агентства - не тільки організувати прозорий  конкурс з відбору управителя, а й проводити регулярний моніторинг та оцінку ефективності управління арештованим активом. Всебічний контроль дозволяє не лише оптимізувати витрати, але й запобігати можливим зловживанням, забезпечувати прозорість процесів та зберігати, а подекуди й підвищувати вартість арештованих активів.

Особливої ваги ця діяльність набуває в умовах війни, коли раціональне використання кожної гривні має критичне значення для держави. АРМА забезпечує, щоб усі кошти, отримані від управління арештованими активами, максимально ефективно працювали на користь країни.