Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Курс на євроінтеграцію: група держслужбовців АРМА розпочала вивчення англійської мови

15-01-2024

16 державних службовців центрального апарату АРМА зараховані слухачами для цьогорічного навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації «Іноземна мова в публічному адмініструванні (англійська)» (рівень I-II).

Підставою для старту навчання став наказ Вищої школи публічного управління від 01.09.2023 № 729-С/23 «Про проведення навчання за загальними професійними (сертифікатними) програмами підвищення кваліфікації з іноземних мов набору 2023 року». 

Водночас 28 державних службовців центрального апарату АРМА вже підвищують кваліфікацію за онлайн-курсом з вивчення англійської мови за загальною короткостроковою програмою «Англійська мова для публічних службовців». Її розробила і запровадила одна з найбільших у світі міжнародних освітніх організацій EF Education First.

У цілому, співробітники АРМА можуть проходити навчання на онлайн-курсах шляхом самоосвіти, використовуючи безкоштовні платформи:

  • Prometheus: «Англійська для початківців. Elementary level (А1-А2)», «Англійська для кар’єрного зростання», «Англійська для медіаграмотності», «Бізнес-англійська»
  • EducationEra: «Англійська мова. Морфологія.»
  • Освітній Хаб міста Києва: «Вивчення англійської мови»
  • LINGVA SKILLS – український проєкт з безкоштовного вивчення англійської мови від Асоціації інноваційної та цифрової освіти та Академії навичок.

Вивчення та удосконалення рівня володіння англійською мовою є одним з ключових компонентів підвищення кваліфікації співробітників Нацагентства. Необхідність володіння цією мовою постійно доводиться до відома працівникам центрального апарату АРМА та новопризначеним робітникам органу.

Вже на рівні країни володіння англійською мовою вважається одним із пріоритетних напрямів у сфері професійного навчання у рамках реформи державної служби. Особливо - у зв’язку із обраним курсом України на євроінтеграцію.