Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Майже 3,5 млн грн доходів від управління арештованими активами надійшло до Державного бюджету України (оновлено)

21-06-2018

За перші п’ять місяців 2018 року Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство) забезпечено надходжень до Державного бюджету України на суму 3 441 921 грн у результаті здійснення заходів з управління арештованими активами.

Також Національне агентство розміщує грошові кошти, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, на депозитних рахунках у державному банку. Зокрема, протягом 2018 року Національним агентством було розміщено 5 депозитних траншів на загальну суму понад 188 млн грн. За користування вказаними коштами, розміщеними на депозитних рахунках у державному банку, нараховано відсотки у сумі 6 101 764 грн.

Крім того, Національним агентством реалізовано активів на суму 500 000 грн. Відповідно до Закону, кошти від реалізації активів спрямовані на спеціальний депозитний рахунок.

Нагадаємо, що на підставі рішення суду,  Національне агентство здійснює  управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, з метою збереження чи збільшення  їх економічної вартості шляхом:

– передачі активів в управління на підставі договору управління;

– розпорядження – реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках у державних банках до закінчення кримінального провадження.