Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Медійна активність ТОВ ЖК “Воздвиженка” пов'язана з намаганням продовжити термін дії договору управління

09-04-2024


“Очікую запрошення на пресконференцію ТОВ “ЖК Воздвиженка” аби якнайшвидше розповісти про порушення з боку цього управителя державними активами”. Саме так Голова АРМА Олена Дума прокоментувала заяву управителя ТОВ “ЖК Воздвиженка” щодо звинувачень АРМА в неефективному управлінні арештованим майном.

Як зазначає Голова АРМА, зокрема йдеться про такі порушення з боку ТОВ “ЖК Воздвиженка”:
1) розрахунки посадових осіб управителя коштами договору управління для задоволення власних потреб;
2) виплата благодійної допомоги за рахунок коштів договору управління під виглядом “необхідних витрат”;
3) здійснення добровільного медичного страхування фактично третини працівників за рахунок коштів договору управління;
4) невиконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 № 2352-IX (набув чинності 19.07.2022);
5) виплата керівному складу управителя значних премій без належного економічного обґрунтування, які були видані за досягнення, що не мали жодного стосунку до договору управління;
6) оплата програмного забезпечення 1С та послуг, пов'язаних з ним, що заборонено для використання на території України та інше.

Внаслідок таких дій держава недоотримала значні кошти до держбюджету.
Наприклад, за одним з договорів в управлінні ТОВ “ЖК Воздвиженка” перебувало 126 об'єктів нерухомості (автосалони, виробничі приміщення, склади тощо), загальною площею понад 51 тис. кв.м.. І за 2023 рік управитель сплатив за цим договором до держбюджету лише 6,9 млн.грн., бо встановив занижену, не ринкову орендну плату - в середньому вийшло 65 грн. за кв. м.!
Також за цим же договором сума виявлених та розрахованих порушень становить 532 тис. грн., тобто практично дорівнює місячному платежу до бюджету (575 тис.грн.).

Відповідно, АРМА ще необхідно розібратись, на що ТОВ ЖК “Воздвиженка” витратило 500 млн.грн. загальних доходів, по періодах до 01.01.2023 року, про які повідомляє сам управитель.

“Бути в пʼятірці кращих серед гірших управителів за 2023 рік - це не орієнтир для АРМА та держави” - наголосила очільниця Нацагентства.

До слова, АРМА застосує у найкоротшій термін заходи щодо пошуку нового управителя відповідно до вимог чинного законодавства, чим забезпечить належне збереження активів та надходження доходів до держбюджету.

“Тому ще раз наголошую, що будь-які заяви управителя ЖК “Воздвиженка” є маніпулятивними, і спрямовані на пошуки шляхів продовження договору управління” - резюмувала Голова АРМА Олена Дума.