Ц
Ц
Ц
A
A
A+

"Межигір'я": консультація АРМА із зацікавленими держорганами

24-05-2019

24 травня в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (далі – АРМА) відбулася міжвідомча нарада представників державних органів влади,  зацікавлених в обговоренні конкурсного відбору управителя активами резиденції "Межигір'я".

Начальник Управління менеджменту активів АРМА Віталій Різник розповів учасникам  наради історію передачі активів резиденції "Межигір'я" до АРМА та про останній конкурсний відбір управителя "Межигір'я", для участі у якому подали документи три претенденти – громадська організація, приватний підприємець та товариство з обмеженою відповідальністю.

Начальник Юридичного управління АРМА Андрій Потьомкін зазначив, що загалом Агентству передано 90 об'єктів та споруд, проте, земля "Межигір'я" досі лишається у власності Кабінету Міністрів України, що створює додаткові перепони при відборі управителя арештованими активами.

"Лише через три роки після перших арештів майна прокуратура передала на збереження рухоме майно до громадської організації. І зараз це майно використовується у комерційних цілях – туризм, знімання кінострічок, незаконна підприємницька діяльність, – наголосив Андрій Потьомкін. – Наша позиція – майно має зберігатись у законний спосіб, тому ми будемо намагатись обрати управителя, попри медійну критику та інші обставини".

Намагаючись знайти управителя резиденцією "Межигір'я", у 2018 році АРМА зверталось не тільки до українських компаній, але й до великих закордонних корпорацій, які мають досвід управління складними комплексами. Результату це не дало через негативний інформаційний фон, зауважив Андрій Потьомкін.

Крім того, він зазначив, що АРМА досі не підписало з Генеральною прокуратурою України жодних актів приймання-передачі рухомого чи нерухомого майна, яке у майбутньому буде передано обраному під час прозорої тендерної процедури управителю.

Також учасники наради поцікавились, чи можливий продаж "Межигір'я" і як новий управитель забезпечить сталу роботу Міністерства освіти і науки України на території резиденції.

У зустрічі взяли участь представники від Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академії наук України, Новопетрівської сільської ради. На жаль, запрошені представники правоохоронних органів та суддівського корпусу нараду не відвідали.