Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Надавали автотранспорт окупантам: АРМА виявило активи зрадників, дані передано до СБУ

08-07-2024

На запит Служби безпеки України, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило активи фізичних та юридичних осіб, які здійснювали протиправну господарську діяльність на тимчасово окупованих територіях України, співпрацюючи з ворогом. 

Досудовим розслідуванням встановлено факти систематичного надання окремими громадянами України транспортних засобів для перевезення російських окупаційних військ, а також здійснення технічного обслуговування та ремонту військової техніки агресора. Все це відбувалося у співпраці із так званою окупаційною владою. Зокрема, згідно укладених договорів з міністерством оборони рф, зрадники України перевозили військове обладнання, зброю та інші військові технічні засоби, які використовувалися ворогом у війні проти України.

За результатами опрацювання отриманого запиту СБУ, фахівці Управління виявлення та розшуку активів АРМА встановили та проаналізували інформацію, щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також наявності у їхній власності інших активів.

В результаті ретельного аналізу АРМА виявило: 

  • Статутний капітал на більш як 600 тисяч гривень
  • 3 об'єкти нежитлової нерухомості
  • 3 об'єкти житлової нерухомості
  • 8 автомобільного транспорту

"Наша співпраця з СБУ демонструє ефективність міжвідомчої взаємодії у боротьбі зі зрадниками та колаборантами. Кожен, хто зрадив Україну, буде позбавлений незаконно набутих активів та понесе справедливу відповідальність", - зазначив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.

Усі необхідні матеріали вже передано до СБУ для вжиття подальших заходів, включаючи арешт активів та їх подальшу конфіскацію.