Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Надважлива зустріч не лише для АРМА, а й для країни в цілому

28-02-2024


28 лютого відбулися значущі переговори Голови АРМА Олени Думи та Директора Агентства з управління арештованим майном Федерації Боснії і Герцеговини Еміра Башича. Головною темою зустрічі стали важливі питання післявоєнної відбудови та механізми притягнення до відповідальності осіб, винних у військових злочинах.
 
«Надважлива зустріч не лише для АРМА, а й для країни в цілому. Війна та військові злочини. Притягнення зрадників до відповідальності та економічна сатисфакція для держави. Боротьба з організованою злочинністю та корупцією. Післявоєнна відбудова», - зазначила Олена Дума, звернувши увагу на спільні виклики, з якими нині стикається Україна, а раніше – Боснія і Герцеговина, які є важливим досвідом для обох країн.  
Емір Башич, зі свого боку, підтвердив готовність до майбутньої співпраці та поділився власним значним досвідом у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Його компетенції включають роботу на керівних посадах у судовій системі, міністерстві юстиції, прокуратурі, а також у сфері боротьби з наркоторгівлею.
 
Практика та досвід, здобуті в процесі післявоєнної відбудови та покарання за військові злочини Боснії і Герцеговини, будуть використані українськими органами, зокрема Агентством.

Сторони обмінялися проектом майбутньої міжвідомчої угоди та виразили впевненість у довгостроковій та конструктивній співпраці.