Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національне агентство отримає доступ до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи «Аркан»

23-08-2017

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів отримає доступ до системи «Аркан» – інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи здійснення контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон. Відповідне рішення схвалили на засіданні Уряду сьогодні, 23 серпня 2017 року.

Згідно з дорученням Кабінету Міністрів Державна прикордонна служба в місячний строк забезпечить доступ Національного агентства до зазначеної системи.

Приєднання Національного агентства до системи «Аркан» сприятиме виконанню відомством покладених на нього функцій з виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.

 

 

 Довідково

Система «Аркан» це сукупність організаційно-розпорядчих заходів, програмно-технічних і телекомунікаційних засобів, що  забезпечують  обробку інформації (уведення, приймання, отримання, передавання, реєстрація, зберігання) про контроль осіб, транспортних засобів і вантажів, які перетинають державний кордон України, та автоматизований доступ до інформаційних ресурсів (баз даних) суб’єктів системи «Аркан».