Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національному агентству передано в управління дві ТЕЦ

03-08-2018

Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів ухвалами слідчих суддів передано для здійснення заходів з управління цілісні майнові комплекси «Новороздольска ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ».  Про це під час спільного брифінгу з керівництвом НАБУ повідомив Голова Національного агентства Антон Янчук.

За його словами, на сьогоднішній день Національним агентством було проведено первинний аналіз економічної вигідності роботи цих підприємств та  зареєстровано права управління. Також Агентство звернулося до профільних регуляторів ринку теплової енергетики та електричної енергії з метою вивчення ринку та визначення найбільш оптимальних шляхів управління цими підприємствами.

«У найближчому майбутньому ми виходимо на етап початку відбору управителя. Протягом, сподіваюсь, місяця ми зможемо завершити етап відбору управителя і перейти до передачі цих активів в управління на підставі договору» - наголосив Антон Янчук.

Нагадаємо, за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, поданим в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м. природного газу НАК «Нафтогаз України», Солом’янський районний суд м. Києва наклав арешт на цілісні майнові комплекси «Новороздольска ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ». Відповідно до рішення суду, ці два об’єкти передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Такі заходи є унікальним прикладом ефективної співпраці НАБУ та АРМА.